Není tradičnější jídlo na kanárských ostrovech než Conejo en Salmorejo.
Králík je důležitou a tradiční součástí kanárské kuchyně.
Vše také závisí od ceny, která je zde výhodnější než v ČR. Kdo hledá, najde pěkného celého králíka i s hlavou za cenu 5 euro. Králící se zde prodávají mladí s váhou 1200 až 1600 g. Jejich maso je libové, jemné a dietní.
Pozor! Přípravu je nutné zahájit jeden den před konzumací!
Suroviny: 1 králík, dvě paličky česneku, 1 feferonka, 1 sklenice bílého vína, 3 lžíce vinného octa, 1 sklenice oleje, mletá červená paprika, kmín a sůl podle chuti.
Příprava: Nejprve králíka omyjeme, očistíme, naporcujeme a vložíme do mísy. Nalisujeme česnek a v samostatné misce smícháme s nadrobno nakrájenou feferonkou, kmínem a solí. Vše dobře smícháme a přidáme ocet, víno, olej a papriku a směs důkladně promícháme.
Touto marinádou přelijeme naporcovaného králíka a jednotlivé kousky důkladně potřeme. Necháme marinovat přes noc. Třetinu marinády si však necháme na druhý den!
Následující den pečeme v troubě při teplotě kolem 160 stupňů do měkka, kontrolujeme a podléváme. Po dopečení vyndáme z trouby a necháme 20 minut mírně prochladnout. Potom přelijeme zbývající marinádou a dopečeme při stejné teplotě asi 15 minut.
Hotovo! Podáváme s Papas arrugadas nebo Papas con Thymian (smažené). Kdo si chce králíka připravit trochu jinak, může na místo pečení králíka dusit.
Králík po kanársky - Conejo en Salmorejo
Kanárská tradiční kuchyně je výborná, tak si založíme malou kuchařku. Každý, kdo zná nějaký místní recept, je vítán
Zpět na „Vaříme, aneb recepty z kanárské kuchyně“
Přejít na
- Info pro nové uživatele
- Cestujeme na Gran Canaria
- ↳ Zájezdy
- ↳ Letenky
- ↳ Letecké společnosti
- ↳ Ryanair
- ↳ Travel service/Smartwings
- ↳ Condor
- ↳ Norwegian
- ↳ Eurowings
- ↳ Vueling
- ↳ Iberia
- ↳ Transavia
- ↳ Ostatní letecké společnosti
- ↳ Letiště
- ↳ Praktické rady
- ↳ Doprava po ostrově a mezi ostrovy
- ↳ Hledám spolucestující
- ↳ Koronavirus
- Ubytování na Gran Canaria
- ↳ Hotely, apartmány, bungalovy
- ↳ Ubytování v soukromí
- ↳ Booking, Trivago, AIRBNB a další zprostředkovatelé
- ↳ Venkovské domy
- ↳ Realitní kanceláře
- ↳ Inzerce nemovitostí
- Obchody, řemeslníci, autopůjčovny
- Pobyt na Gran Canaria
- ↳ Dovolená, krátkodobý pobyt
- ↳ Střednědobý pobyt, třeba přes zimu
- ↳ Stěhujeme se na Gran Canaria
- Volný čas
- ↳ Památky, zajímavosti
- ↳ Pláže a pobřeží
- ↳ Výlety, treking, camping
- ↳ Sport, cyklo, adrenalin
- ↳ Aktivity na moři
- ↳ Restaurace, bary, pizzerie, samoobsluhy
- ↳ Zábavní a tématické parky
- ↳ Kina, divadla, muzea, koncerty, kostely
- ↳ Příroda, rostliny, zvířata
- ↳ Párty, karnevaly, zábava, narozeniny
- ↳ Lékařská péče, kliniky, lékárny
- Gran Canaria pro handicapované
- Vše o ostrově Gran Canaria
- ↳ Weby týkající se čehokoliv na Gran Canaria
- ↳ Instituce, úřady, kontakty
- ↳ Zajímavosti a perličky ze současnosti i minulosti Gran Canaria
- ↳ Termíny, svátky, volné dny
- ↳ Historie Gran Canaria
- Gay dovolená
- Práce na Gran Canaria, nabídka, poptávka
- Inzerce : koupím, prodám, daruji, sháním
- Češi a Slováci na Gran Canaria
- Vaříme, aneb recepty z kanárské kuchyně
- Ostatní kanárské ostrovy
- Různé
- ↳ Nezařazené
- ↳ Diskuze GRANCANARIAINFO.CZ
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů